Skisimulator helpt in vorm te komen

Skisimulator Ellen van Bommel 4okt2018 cu foto NicodeGouw

Je kent het vast wel, je gaat eindelijk op wintersport en na een paar uur op de latten branden je benen. Kom eerder in vorm door de skisimulator en andere ski-imitatieoefeningen.

Niet alleen helpt de skisimulator tegen die nare branderige benen, hij helpt je conditie op te bouwen en verbetert jouw techniek. Bij de skivereniging Gelderse Vallei kun je meedoen aan de trainingen SneeuwFit en SkiCompact en oefenen op de skisimulator.

De skisimulator helpt je met het versoepelen en verstevigen van spieren die je alleen gebruikt bij het skiën en dit terwijl hij je spieren leert welke houding ze aan moeten nemen zonder dat je het weet. Door deze training verklein je de kans op blessures en ongelukken. Door de beugel is de simulator zelfs voor beginners heel makkelijk te gebruiken. De voetpedalenplaat beweegt met wielen in een speciale goot heen en weer. De weerstand is met behulp van meerdere elastieken aan de onderkant van het apparaat in te stellen. Van beginner tot gevorderd niveau!
Trainen voordat je op wintersport gaat, voorkomt de nodige spierpijn in de eerste dagen en verkleint het blessurerisico. Met het toestel oefen je alvast je skibewegingen en je houding, bouw je conditie op, train je de spieren die je gebruikt bij het skiën en snowboarden en krijg je de wintersport feeling snel te pakken. De skisimulator gebruik je met of zonder stokken. Geniet van de voorpret, de optimale conditie en een afgetraind lichaam.

De inzet van de skisimulator helpt wintersporters dus in de voorbereiding van de skivakantie. Vanaf de herfstvakantie zijn er SneeuwFit-cursussen in sportzalen in Ede (dinsdag- en donderdagavond), Bennekom (maandagavond) en Veenendaal (woensdagavond). En op vrijdag is er overdag de verkorte sessie SkiCompact. De voorbereiding van de wintersport begint dus in de buurt! Meld je snel aan en doe mee.

Op foto en video een impressie van de skisimulator.